Om Notknäckarna

Från början startades kören som en del av Musik i Fristad. Året var 1982 och fyra år senare flyttades kören in till Bäckängskolan och tog namnet Notknäckarna. Janne Reinholdsson var körledare i många år, fram till 2004 då Jan Hjalmarsson tog över dirigentpinnen.

Stora evenemang
Notknäckarna har varit med om många stora evenemang genom åren. Bland annat firade kören sina 15 år genom en stor konsert med soloartister på Röda Kvarn i Borås. I stora drag genomför kören ungefär tio uppträdanden per år.

Hyllningskonserter
Vi gillar hyllningar och har genomfört konserter med anda av ABBA, Hasse&Tage, Olle Adolphsson och William Lind. Notknäckarna har dessutom, som enda kör, tilldelats William Lind-stipenidiet.

Kända namn
Några av de kända namnen Notknäckarna uppträtt med är bland annat Sven-Bertil Taube, Tommy Körberg, Py Bäckman, Lasse Lönndahl, Anna-Lotta Larsson, Karin Roman, Thomas di Leva, Roger Pontare och Göran Fristorp.

Notknäckarna 30 år 2012

När? 14 juni 2012
Var? BoråsKuriren
Läs artikeln i PDF »

Anna-Lotta Larsson inför julkonsert 2012

När? 12 december 2012
Se hela intervjun »

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer »